România, încă trei sportivi la Jocurile Olimpice. Au luat biletul pentru Paris pe ultima sută de metri

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calificările pentru Jocurile Olimpice de la Paris sunt pe ultima sută de metri, iar sportivii români încearcă să profite pentru a ajunge la competiția supremă din capitala Franței. La ultimul turneu preolimpic de lupte, desfășurat la Istanbul, trei sportivi au obținut biletele pentru Olimpadă.

Alexandra Anghel mai are o șansă azi de a ajunge la Jocurile Olimpice. Foto Facebook
Alexandra Anghel mai are o șansă azi de a ajunge la Jocurile Olimpice. Foto Facebook

Joi, Alin Alexuc a obținut calificarea la JO, iar vineri Kriszta Incze și Cătălina Axente au făcut-o și ele, în urma unor prestații perfecte la turneul din Turcia. În acest moment, România are 4 luptători siguri de locul la Paris și 85 de sportivi calificați, în total.

La cat. 62 kg, Kriszta Tunde Incze a învins-o în optimi pe australianca Nachi Masuda, în sferturi a trecut de chinezoaica Jia Long, iar în semifinale a câştigat meciul decisiv cu belarusa Veronika Ivanova. Cătălina Axente a învins-o în optimile cat. 76 kg pe lituanianca Kamile Gaucaite, în sferturi a dispus de franţuzoaica Pauline Denise Lecarpentier, iar în semifinale s-a impus în faţa belarusei Anastasia Zimiankova.

Alexandra Anghel luptă azi în baraj

În cadrul cat. 57 kg, sportiva română de origine ucraineană Kateryna Zhydachevska a fost învinsă în preliminarii de cubaneza Yaynelis Sanz Verdecia. La cat. 68 kg, Alexandra Anghel a învins-o în preliminarii pe italianca Dalma Caneva, în optimi s-a impus în faţa kazahei Elena Şalîghina, în sferturi a trecut de letona Elma Zeidlere, dar a pierdut semifinala cu indianca Nisha Nisha. Anghel va mai avea o şansă de a ajunge la Paris, dacă va câştiga meciul pentru bronz şi barajul pentru JO Paris 2024 cu cealaltă medaliată cu bronz a categoriei.

La greco-romane, în cadrul cat. 60 kg, Răzvan Arnăut a câştigat meciul pentru bronz cu polonezul Michal Tracz, însă a pierdut barajul olimpic cu sârbul Georgij Tibilov. La cat. 87 kg, Nicu Samuel Ojog a pierdut în recalificări în faţa polonezului Arkadiusz Kulynycz.

România are acum patru luptători calificaţi la JO 2024, după ce Andreea Beatrice Ana a obţinut biletul la turneul preolimpic european de la Baku, Alin Alexuc-Ciurariu s-a calificat joi, iar Kriszta Incze şi Cătălina Axente, vineri. Team Romania are în acest moment 85 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 12 sporturi. Halterofilele Mihaela Cambei (cat. 49 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg) sunt şi ele calificate, dar lipseşte oficializarea.

Sportivii români calificaţi la JO 2024 până în acest moment

Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);

Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);

Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);

Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 - 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 - 500 m);

Canotaj (44 locuri cotă): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;

Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă - echipa feminină; Andrei Muntean;

Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;

Lupte (4): Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg), Kriszta Tune Incze (lupte libere, cat. 62 kg), Cătălina Axente (lupte libere, cat. 76 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat. 130 kg);

Polo pe apă (13): 13 locuri cotă - echipa masculină;

Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);

Tenis de masă (4): 3 locuri cotă - echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt);

Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite